PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Activiteiten! Activiteiten!

ACTIVITEITEN 2017-2018

De werkgroep Vorming en Toerusting heeft voor het laatste deel van dit seizoen nog de volgende activiteiten gepland

VEELKLEURIG LIEDBOEK
Het nieuwe Liedboek bevat een enorme verscheidenheid aan liederen en teksten uit verschillende tijden, plaatsen en tradities. In twee bijeenkomsten op zondagmiddag gaan we die zingend en musicerend verkennen.
Voor ieder die van muziek houdt en meer wil weten over de achtergronden van de verschillende liederen.

Data: zondag 7 januari en 21 januari
Tijd: 15.30 uur
Plaats: Op ‘e Hichte
Leiding: ds. Coos Boomsma en Geeske Buma

OPEN HICHTE
Even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee, en daarna nog een spelletje: rummikub, scrabble, sjoelen, mens-erger-je-niet o.i.d.
Welkom!

Data: woensdag 10 januari, 14 februari, 14 maart en 11 april
Tijd: 9.30 – 11.30 uur
Plaats: Op ‘e Hichte                                                  opgave niet nodig

MEDITEREN IN DE MARTINI
Met elkaar stil worden op een plek waar al eeuwenlang mensen hun leven voor God brengen. Aan de hand van een Bijbelverhaal of tekst zoeken we stilte en concentratie. Voor ieder die op zoek is naar rust, ruimte en verbondenheid.

Datum: donderdag 1 maart en 5 april
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Martinikerk.
Leiding: ds. Coos Boomsma                                     opgave niet nodig

40-DAGENTIJD EN PASEN
Het belangrijkste feest van het christelijk geloof is Pasen met Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Dit feest heeft een voorbereidingstijdtijd van zes weken, de zogenaamde 40-dagentijd.
Mogelijkheden om deze periode meer bewust te beleven worden deze avond aangereikt en besproken.

Datum: donderdag 8 februari
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Op ‘e Hichte
Leiding: ds. Coos Boomsma

Rouwverwerking

Rouw is een proces wat je moet doormaken na een verlieservaring. Hoe verschillend mensen op zo’n ervaring ook reageren, iedereen krijgt dan te maken met gevoelens van eenzaamheid en verlatenheid. Aandacht en nabijheid van anderen en de mogelijkheid je te uiten, zijn in zulke periodes nog belangrijker dan anders. Omdat er ook in onze gemeente veel mensen met (soms heftige) verlieservaringen zijn, hebben we Clary Tromp uit Franeker uitgenodigd om een avond hierover te verzorgen. Cary is orthopedagoog en rouwbegeleider. 
Tijdens deze avond zal ze proberen inzichtelijk te maken wat rouw is en hoe zo’n proces eruit kan zien. Verder zal ze duidelijk maken hoe je daarbij kunt leren goed voor jezelf te (blijven) zorgen en ook anderen in hun rouw bij te staan. Ook is er gelegenheid eigen vragen naar voren te brengen en die te bespreken.
 
Datum: donderdag 15 maart
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Op ‘e Hichte
Leiding: Clairy Tromp
 
NIJKLEASTER EN AANSLUITEND DE KLEASTERKUIER
In het dorp waar volgens Geert Mak God uit verdween, is alweer enkele jaren een bijzonder initiatief gaande: Nijkleaster. De oude kloostergedachte wordt hier op een nieuwe manier ingevuld. Iedere woensdag is er in de Sint Raboudkerk een ochtendgebed, waarna een wandeling volgt door het weidse Friese landschap. Na de wandeling delen we het meegebrachte eten met elkaar. Een bijzondere ervaring die je niet mag missen!

Datum: woensdag 11 april
Tijd: om 8.30 uur vertrek vanaf Op ‘e Hichte
Kosten: € 5,=

EXCURSIE
Met elkaar in de bus een dag erop uit en bijzondere plaatsen bezoeken, dat is het concept van de jaarlijkse excursie. De excursie vindt dit jaar plaats op donderdag 3 mei en het doel van de reis is de stad Groningen. 
Opgeven voor een of meer activiteiten kan bij Tineke Munniksma, tel. 522446, of e-mail:
 

terug
 
 

kerkdienst
datum en tijdstip 24-06-2018 om 9.30 uur
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 26-06-2018 om 20.00 uur
meer details

DB
datum en tijdstip 03-07-2018 om 19.30 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.