PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Meditatie Meditatie

Met Gods onvoorwaardelijke liefde op weg naar Pasen
 
Onvoorwaardelijk is de liefde van een moeder voor haar kind. Het kind is immers een deel van haarzelf, haar eigen vlees en bloed. Zo onvoorwaardelijk als de moederliefde is ook de liefde van God, want ook wij zijn zijn eigen vlees en bloed. Hij vormde ons naar de aard(e) van zijn eigen wezen. Onvoorwaardelijke liefde is het thema van het 40dagenproject van Kerk in Actie. Als kinderen van de Vader gaan we zo de voorbereidingsweken van Pasen in. Met zijn onvoorwaardelijke liefde als steun in de rug.
 
Ook Jezus ging zo op weg naar Jeruzalem, naar het hart van de Vader die hij liefhad. Die weg loopt uit op zijn totale ontluistering. Hij zal worden gemarteld en op beestachtige wijze worden gedood. En hij zal het uitroepen: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten’.  Het is in de allerdiepste verlatenheid die een mens maar kan ervaren. Een afgrond zonder bodem. Dit is de diepte van de dood waar we allemaal voor staan en allemaal uit leven.
 
Want in die grondeloze diepte vangt hij ons op en brengt ons thuis. We staan op. Dat kan alleen omdat hij er is die met ons gaat. We staan er niet alleen voor. Hij is met ons, wij zijn van hem.
 
ds. Coos Boomsma
 

terug
 
 

Diaconie
datum en tijdstip 20-02-2018 om 20.00 uur
meer details

Beheer
datum en tijdstip 22-02-2018 om 19.45 uur
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 25-02-2018 om 9.30 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.